Mange kjente navn på auksjonen!

Det er mange kjente kunstnere bak de verka som kommer på auksjonen vår lørdag 3. juli. Her er en presentasjon av noen få navn:

Gabrielle Kielland,  f. 1945 i Oslo. S.H.K.S. 1962-66. Kielland har holdt en rekke separat- og kollektivutstillinger. Maler og grafiker. Innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Norsk Kulturråd, Bergen kunstforening, m.fl.. Står bak utsmykninga på Sleipnerplattformen. I en litt drømmeaktig, men presis strek, møter vi konturer av mennesker, dyr eller mytologiske skikkelser som bærer på ei historie. Arbeidene hennes viser solid kjennskap til den klassiske tradisjonen.

Thorstein Rittun, f. 1929 i Skien.  Statens Kunstakademi under Per Krogh 1947-50. En av Norges mest aktive og allsidige kunstnere som uttrykker seg gjennom maling, grafikk (silketrykk og litografier), keramikk og tekstiler. Alle hans arbeider har noe til felles: En livsglede som smitter over på tilskueren. Han har hatt utstillinger over hele landet, har bidratt med en rekke offentlige arbeider og er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd, Oslo Kommunes samlinger og Kunst på Arbeidsplassen.

Kari Rolfsen, f. 1938 i Oslo. Tegner, grafiker, maler.  Accademi De Belle Arti i Italia og Kunst- og handverksskolen og Kunstakademieti Oslo. Var en av grunnleggerne av tidsskriftet Sirene i 1973. Blant hennes offentlige arbeider kan nevnes statue av Kristin Lavransdatter i Sel, Theodor Kittelsen i Prestfoss og Elise Ottesen-Jensen i Sandnes. Hun har også illustrert boka/CD-plata Stev for dagen (2007) av Kirsten Bråten Berg og Astrid Rysstad. Bildet som blir auksjonert, er fra dette plateomslaget. I en omtale av dette heter det:«Kari Rolfsen har portrettert utøverar i folkemusikkmiljøet i mange år. I denne produksjonen har ho teikna eit knippe kvedarar frå Setesdal som er med på plata. Portretta er levande og attkjennelege.- » Hun mottok Ingeborg og Per Palle Storms ærespris i 2005.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s