Nye navn i auksjonskatalogen

Trond Botnen, f. 1937 Maler, billedhugger, grafiker. Fremdeles utøvende. Utdannet fra København og SKHS i Oslo. Innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet og Riksgalleriet.

”Prosesjon”, etsing, 3/30 (1964)

Karen Rebekka Vasstrand, f.1950. Utdannet fra Vestlandets Kunstakademi 1974 – 78, tok Kunsthistorie grunnfag 1973 – 74, og har studert ved Kunstakademiet i Warszawa i l977. Hun arbeider hovedsakelig med maleri, men også med grafikk og akvarell.

Til sammen har hun hatt 15 separatutstillinger i Norge. Hun arbeider for tiden hovedsaklig med oljemaleri, med motiv fra Bergen og Vestlandet, og ofte ligger det en mytisk og drømmende stemning over – og i gatene som mange kjenner seg igjen i.

”Søndag formiddag”, olje på lerret

Dagfinn Knudsen, f. Oslo i 1953. Bor i Oslo. Utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo.

Gjennombrudd på 1980tallet. Inspirert av 1970tallets punk og Bowie, og kan fremdeles kalles trendy og urban. Kvinneskikkelser går igjen i bildene, ikke som en gjengivelse av personer, men i forenklet og stiliserte uttrykk.

Siden debuten i 1980 har han holdt en mengde separatutstillinger over hele landet, og hatt flere utstillinger i utlandet, bl.a. i Berlin og Stockholm. Siden 1976 har han også deltatt på utallige kollektive utstillinger. Han er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Norsk Kulturråd, og har en lang rekke utsmykningsoppdrag bak seg, bl.a. for Norsk Hydro for Brageplattformen i Nordsjøen.

På auksjonen er han representert med ”Rød fot”. Koldnålsradering

Reidar Rudjord, f. 1930, grafiker og maler. Fra Farsund. Statens håndverks- og kunstindustriskole 1948-1952 under Chrix Dahl. Kunstakademiet i Oslo 1952-1954 og 1955-1957 under professorene Jean Heiberg, Åge Storstein, Axel Revold og Per Krohg. Har i tillegg studert ved akademia i Firenze og Amsterdam.

En av landets mest anerkjente grafikere. Hjemstadsskildringer og internasjonalist på samme tid. Utdannet ved. Startet betydningsfulle «Atelier Nord».

Representert i offentlige kunstsamlinger i Norge, Tsjekkoslovakia, Jugoslavia og Usa. Har stilt ut ved biennalene i Sao Paulo og Venezia, og elles i mange andre mønstringar i hele verden.
Statsstipend fra Nederland og Italia.

Representert på auksjonen med tresnittet ”Krefter”, 13/50 (1968)

Jacques Villon (Gaston Emile Duchamp), f. 1875, d.1963. Fransk kubistisk maler og og grafiker, som seinere arbeidet i meir realistisk og abstrakt stil.. Halvbror til Marcel Duchamp (Dada). For å unngå forveklsling med sine kunstnerslektninger, tok han navnet Villon. Han ble etterhvert vel så godt kjent i USA som i Europa, og de fleste av hans verk i offentlig eie befinner seg i amerikanske museer og samlinger.

Tildelt priser i flere nasjonale og internasjonale fora, hvorav den franske Æreslegionen (1954) og Carnegieprisen (1950) må anses som mest prestisjefylt. Katedralen i Metz har glassmalerier av ham.

På auksjonen kan du by på litografiet ”Composition” 39/60.

Thorstein Rittun, født 16. februar 1929. Maler, grafiker og keramiker. Kunstakademiet 1947 under Per Krohg. Debuterte på Høstutstillingen 1949 med et linoleumssnitt og hadde sin første separatutstilling i Skien 1955. Formspråket blir ofte nevnt som influert av Marc Chagall og Kai Fjell.

Thorstein Rittun er livsgledens maler. Bildene forteller om det positive i livet – mennesker, – særlig kvinner, naturen, barn og musikk. Bildene kombinerer det jordnære, det mytiske og det rent eventyrlige – i landskaper som bare finnes i hans egen fantasi: “Mine motiver kretser ofte omkring forelskede par, blomster, fugler, familieliv i båt, på sykkel, glade musikanter, livsutfoldelse og livsglede. Jeg vil gjerne at bildene mine skal gjøre folk glade… Jeg arbeider med rytme og farve og form.”

Har hatt utallige separatutstillinger, gruppeutstillinger og utsmykningsprosjekter.

Vi auksjonerer ut to av hans arbeid: ”Trio i haven”, serigrafi 98/100 (1970) og ”Musikk i skogen”, serigrafi 4/100

Vigdis Hareide, f. 1946. Bosatt i Bergen. Utdannet ved kunsthøyskoler både i Norge, Berlin og Kiel. Utallige separat- og kollektivutstillinger fra 1978 i inn- og utland. Flere store landsdelsutstillinger som Høstutstillingen og Vestlandsutstillingen. Innkjøpt av Riksgalleriet og offentlige institusjoner. Har Statens garantiinntekt for kunstnere, reise-og materialstipend og andre offentlige kunststipend. Mange utsmykningsoppdrag, deriblant Universitetet i Bergen.

Undervisningsvirksomhet ved forskjellige kunsthøyskoler og flere verv i kunstnerorganisasjoner.

Har i disse dager en utendørs utstilling i Bergen. Deltatt i mange spennende prosjekter, blandt annet utsmykningen av Bjørgvin fengsel (Bergen). Temaet har ofte vært menneskekroppen i hennes bilder.

Tre krokitegninger fra 1983 kommer på auksjonen

Carl Frithjof Tidemand Johansen, f. 1916, d. 1958. Maler, grafiker, forfatter. Elev av Per Krogh
Utsmykning i Torshov Kirke.

Fire tresnitt som viser typiske motiver fra ulike landsdeler.

Olav Mosebekk, født 13. september 1910, død 1. desember 2001. Selv om Olav Mosebekk var en glimrende maler og grafiker, vil han først og fremst bli husket for sine tegninger. Har vært lærer ved SKHS, og startet Mosebekkskolen sammen med Hans Nordmann Dahl. Har illustrert en rekke bøker. illustert en rekke bøker, bla Sigrid Undsets : Kristin Lavransdatter i 1969, og Arne Garborgs Haugtussa

”Uten tittel” Originaltegning. Bildet har fått ny innramming i 2010

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s