Klart for KirkeKunstKultur-festival

Søndag 19. september klokka 12 åpner Kunstforeninga dørene for årets KKK-utstilling. Festivalkunstner denne gangen er Bente Elisabeth Finserås

Bente Elisabeth Finserås er født 19.10.1957, og er bosatt i Oslo. Hun har en allsidig kunstnerisk bakgrunn, med utdanning blant annet fra Statens Høgskole for Kunsthandverk og Design (SHKD), der hun også har vært høgskolelektor og stipendiat i fargelære.

Bente uttrykker seg både gjennom tegning, akvarell, maleri og skulptur. Innenfor maleri og skulptur gjør hun bruk av sitt eget handlagede papir. Teknikken er basert på nedbryting av planter, som brennenesle og tulipaner, som bygges opp igjen til lerreter og skulpturer.

Hun har deltatt på mange kollektiv- og separatutstillinger i både inn- og utland. I 2008 mottok hun andrepris i Palm Art Award, Leipzig, Tyskland og hun har også vunnet andrepris i 4. Triennale Internationale de Papier i Charmey, Sveits (2002).

Som festspillutstiller ved Fjøsangersamlingene under Festspillene i Bergen i 1998, samarbeidet hun og hennes mann, barytonsangeren Njål Sparbo, om det svært spennende prosjektet Torsoer – en audiovisuell installasjon… om menneskelige tilstander og grunnleggende drivkrefter. Denne utstillinga ble seinere vist i Erkebispegården i Trondheim i forbindelse med Olavsfestdagene.

Også denne gangen vil ektefellene samarbeide, da vi neste kveld vil åpne dørene for arrangementet «Vandringer i musikk og bilder» med Njål Sparbo, Margaret Rensvik og Bente Elisabeth.

Under vernissagen vil Festivalkvartetten opptre. Fri entrè. Velkommen!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s