Operautstillingen: Inger K. Giskeødegård

Lørdag 12.februar er vi klare for årets Operautstilling. Denne gangen er det Inger K. Giskeødegård som stiller ut sine malerier og akvareller hos oss. Kunstneren vil være tilstede, og Benedichte Ranheim gir oss nydelig sang under åpningen. Velkommen til ei stemingsfull stund i kunstforeningen!

Inger K.Giskeødegård  har arbeidet som billedkunstner og avistegner på heltid siden 1987. Hun har tegnet frilans for aviser siden 1981 hovedsaklig for Sunnmørsposten,men også Adressavisen,BergensTidende,SognDagblad da det eksisterte,Nytt i Uka,Vestlandsposten og flere tilfeller for Aftenposten.

I Bergens Tidende med en helsides artikkelserie sammen med Gunnar Staalesen. I Sunnmørsposten en åtteårig helsides «fast spalte» kalt «På skisseblokka» sammen med byhistoriker Harald Grytten. Forøvrig leverer Giskeødegård også eget stoff med tegninger til, i tillegg til at hun illustrerer kronikker og petiter for Sunnmørsposten.

Giskeødegårds kunstneriske aktivitet utføres på heltid i atelieret på Devoldfabrikken,i atelieret på Giske,i bil eller også gjerne ute i det fri. Motivene er gjerne nordvestlandets kystlandskap der kyr er et blikkfang og en viktig ressurs for kulturlandskapet,til mennesker i urbanportretter. Også  maritime fortellinger, helst fra en by som ligger hjertet nært,Ålesund.

I Giskeødegårds kunstneriske virke inngår også litografier. De blir til på Tjøme utenfor Tønsberg, i Jørund Sørensens litografiverksted. Litografier som i arbeidsprosessen lokker med en intens fordypning og konsentrasjon. Man bestiller leige av litopresse måneder i forveien. Bildene blir til  i et begrenset tidsrom,men med på forhånd nøye planlegging.

 

 

 

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s