Nordmørsutstillinga 2011 åpnet i Surnadal!

Lørdag 24. september åpnet historiens første Nordmørsutstilling! Utstillinga er et samarbeid mellom Surnadal og Kristiansund kunstforeninger, og trakk fullt hus under åpninga i Surnadal kulturhus. Nå kan vi i Kristiansund bare glede oss til utstillinga kommer til vår kunstforening og til åpning 15. oktober!

Nordmørsutstillinga er en videreutvikling av utstillinga «Kunstslepp ved laufall» som Surnadal Kunstforening har arrangert hele 8 ganger før. Kristiansund kunstforening er takknemlig for samarbeidet, og oppløpet til åpninga har vært en flott og lærerik prosess.

Kristiansund kunstforening ble invitert til Surnadal for å åpne utstillinga. Toril Skram fortalte hvordan Nordmørsutstillinga var et viktig ledd i arbeidet med å «folkeliggjøre» kunstforeninga, der alle skal føle eierskap til sin kunstforening. Oppslutningen både fra kunstnerne og fra publikum viser at det både er et stort behov for en juriert utstilling, og for en møteplass for kunstinteresserte gjennom de lokale kunstforeningene.

Hele 66 kunstnere meldte seg på da Nordmørsustillinga ble annonsert tidlig i sommer. Kun 35 kom seg igjennom juriens nåløye, og deres utvalgte arbeider er de som utgjør Normørsutstillinga 2011. I bildet over til høyre ser vi kunstnerne som var til stede ved åpninga i Surnadal.

 

Jeg tror at naturen har sitt deiligste liv, når den blekner. Intet dør så vakkert som blader. I de varmeste, vakreste farger jorden eier, kler de seg.

-Sigbjørn Obstfelder

Høst er tid for kunst, så vel møtt til åpning i Kristiansund kunstforening 15. oktober kl 12.00.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s