Velkommen til ei etterspurt utstilling!

Torsdag 22.mars klokka 18.00 åpner Kunstforeninga ei utstilling av den såkalte Myklebostsamlinga. Olaf Myklebost gav kunstsamlinga si som testamentarisk gave til Kristiansund kunstforening i 1989, men det er lenge siden sist den ble vist for publikum. Ei utstilling av denne unike og storslåtte gaven har vært etterlyst flere ganger de siste årene, blant annet i Tidens Krav sine spalter.

Kristiansunderen Olaf Myklebost var en betydelig kunstsamler, og han hadde gode kontakter. Interessen for bildende kunst fikk han sannsynligvis gjennom sin søster Lise, som vanket i et kunstnermiljø med flere kjente utøvere. Mange malere og grafikere hadde dårlig råd i nittentretti- og førtiårene. Under krigen var det også vanskelig å skaffe mat, og Myklebost sendte mye fisk gjennom sin søster. Dette skapte fin kontakt.

Kjente navn

En av dem som Myklebost hadde særlig god kontakt med, var Henrik Sørensen, en av tidens mest framtredende norske kunstnere. Dette bærer også samlinga preg av, gjennom at Myklebost fikk tak i tre grafiske blad av han. I tillegg inneholder samlinga maleri og grafikk av en rekke andre kjente norske kunstnere, som Ruth Krefting, Harald Kihle, Oluf Wold Thorne, Jean Heiberg, Ludvig Eikaas, m. fl..

Benytt sjansen!

Før sin død testamenterte Olaf Myklebost store deler av den vakre og verdifulle samlinga si til Kunstforeninga. Imidlertid var det et krav bundet til denne storstilte gaven, nemlig at bildene skulle stilles ut samlet. Dette kravet har vært vanskelig å oppfylle, da det har vært vanskelig å finne et permanent utstillingssted. Kunstforeninga arbeider med saken, men oppfordrer alle til å benytte denne sjansen til å besøke lokalet nedenfor Festiviteten nå, når bildene dekker veggene. Foruten torsdag ettermiddag, blir utstillinga åpen på fredag fra klokka 18.00 til 20.00 og på lørdag og søndag fra klokka 12.00 til 15.00.

Hjertelig velkommen til ei flott og interessant utstilling!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s