Sommerutstilling

Lørdag 14.juni åpner en ny og spennende sommerutstilling i Kristiansund Kunstforening.

I år har vi gleden av å få utstille kunstverk fra Gunilla Holm Platou, Morten Gjul og Sissel Stangenes.

Vi åpner utstillingen med brask og bram kl 1400, og håper så mange som mulig vil komme og feire sommeren og kunsten sammen med oss.

Det morsomme i år er at de tre utstillerne har en utrolig variert måte å utrykke seg på. Det er stor variasjon innen teknikker, tema og motiv. Her er det virkelig noe for alle.

Litt om de forskjellige kunstnerne vi er så heldige å få besøk av:

 

Morten Gjul: Kunstnersjel opprinnelig fra Tingvoll, men som nå bor på Inderøy i Nord-Trøndelag. Han kaller seg  ”ruralist”, og mener landsbygda er et blivende sted. Bildene hans er inspirert av naturen, og til Kristiansund har han med seg nydelige akvareller.

Han har de siste ti årene deltatt på over sytti akvarellutstillinger og har mottatt en rekke utmerkelser for sitt  arbeid. I vår ble han  plukket ut som én av fem nordmenn til å representerte Norge under «The first Watercolor festival» i Bellagio, Italia.

Les mer om Morten Gjul og hans bilder på hjemmesiden hans http://www.mortengjul.no/index.html

 

 

Gunilla Holm Platou: Gunilla har galleri i Drammen og har  jobbet heltid som kunstner siden 2003 og det har vært de humoristiske og ofte melankolske kumotivene som har stått i fokus store deler av denne tiden. Hun jobber med både olje, akryl, pastell, akvarell, gouache, tegning, litografi, serigrafi og digitale fremstillingsmetoder. Holm Platou har hatt over førti separatutstillinger og vært med på over seksti gruppeutstillinger i etablerte gallerier og kunstforeninger over hele Norge og Sverige. Hennes visjon har hele tiden vært å få folk til å smile, men siden 2009 har hun jobbet mer og mer med fugler som tema, og da spesielt de utrydningstruede. Hun tar utgangspunkt i Rødlista, og de fuglene som er med på den. Hele en av tre fuglearter er truet av utryddelse i Norge. I forbindelse med sitt engasjement for trua fugler har hun samarbeidet tett med forskere for Norsk institutt for skog og landskap og eksperter hos WWF, for å ha den faglige delen av prosjektet ivaretatt.

Sjekk ut hjemmesiden hennes http://gunillaholmplatou.blogspot.no/

 

Sissel Stangenes: Siste kunstner er Sissel Stangenes som bor på Farstad. Der driver hun Hustad Atelier Og Verkstedshus.

Hun er utdannet ved Vestlandets Kunstakademi og Statens Kunst- og Håndverksskole, Institutt for grafikk, i Bergen.

Hun arbeider med grafikk, maleri, tegning og fotografi. Stangenes har hatt en rekke separat- og kollektivutstillinger, og hennes arbeider er innkjøpt av offentlige samlinger som Norsk Kulturråd og Nordnorsk Kunstmuseum.

Finn ut mer om Sissels kunst: http://www.sisselstangenes.com/30896111

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s